Ioan Niculae nu a dat declaraţii nici la intrarea, nici la ieşirea din sediul DNA. Procurorii anticorupţie l-au audiat, marţi, şi pe preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Procurorii efectuează cercetări faţă de preşedintele Organizaţiei Judeţene Brăila a Partidului Social Democrat (PSD), Gheorghe Bunea Stancu, pentru folosirea influenţei şi autorităţii ce derivă din funcţia de conducere într-un partid, în scopul de a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, acţionarul SC Insomar SRL Gheorghe Teodorescu, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, acţionarul principal al grupului Interagro SA, Ioan Niculae, cercetat pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi directorul Interagro, Viorel Bărac, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii noiembrie 2009 Gheorghe Bunea şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei de preşedinte la Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor privind finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, pentru a fi folosită în cadrul campaniei electorale de la sfârşitul anului 2009.

‘În schimbul banilor, Ioan Niculae urmărea influenţarea factorului decizional în vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei şi Comerţului şi la societăţile naţionale TRANSGAZ şi ROMGAZ. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, din cei 1.000.000 euro, s-a plătit efectiv suma de 641.730 lei, aprox 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract încheiat între Interagro SA (societate controlată de Ioan Niculae) şi SC Insomar SRL’, susţin procurorii DNA într-un comunicat remis, pe 25 noiembrie, AGERPRES.

Aceştia arată că acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legală, realei destinaţii a sumelor de bani. În această operaţiune fictivă au fost implicaţi şi învinuiţii Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac.

Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în cursul lunii mai 2011, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, punându-li-se la dispoziţie câte o copie a rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite de procurori. Dosarul se află în fază de finalizare, precizează DNA.
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: