Lia Olguța Vasilescu declanșează jihadul asupra unui ministru liberal. Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale și-a ieșit din minți după anunțul venit de la Ministerul Finanțelor Publice.

Olguța Vasilescu îl face praf pe Florin Cîțu

Social democrata spune că liberalii sunt un adevărat dezastru la guvernare pentru economia românească. Vasilescu s-a enervat din cauza împrumutului de cinci milioane de lei anunțat de Guvern pentru luna februarie. Vasilescu este uimită de faptul că cei care au criticat PSD pentru împrumuturi nu fac același lucru și cu PNL.

„Păi și rezistenții care acuzau PSD că se împrumută prea mult nu văd că PNL se împrumută de cinci ori mai mult decât noi? Măcar la noi se vedeau banii in investiții și creștere de venituri… Poate explica cineva pe ce se duc banii acum?”, scrie Olguţa Vasilescu pe o rețea de socializare.

Florin Cîțu a redeschis luni o emisiune de titluri scadentă în septembrie 2031 şi s-a împrumutat cu 202 mil. lei peste nivelul programat de 700 mil. lei, la o dobândă anuală de 4,5% și scadența în 2031. Ministerul de Finanţe a programat în februarie licitaţii pe piaţa internă în volum de 5 miliarde lei, din care 300 milioane lei prin certificate pe 12 luni, cu 16.3% sub nivelul realizat în ianuarie.