Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat la postul public de televiziune, că în cazul în care președintele României, Klaus Iohannis, nu va nominaliza ca viitor premier persoana desemnată de majoritatea PSD-ALDE, cele două partide vor lua toate măsurile pentru a-l suspenda pe Klaus Iohannis.

Mihai Tudose a anunțat că va demisiona din funcție. 

“Vom face o lista cu semnături din partea majorității parlamentare cu care vom merge la domnul președinte, alături de propunerea făcută de președinte. În cazul în care domnul președinte nu va desemna un premier din partea majorității, vom recurge la măsura suspendării din funcție a președintelui”, a spus Olguța Vasilescu.

Conform ministrul Muncii, mâine de la ora 11, Partidul Social Democrat se va întâlni pentru a alege cine va ocupa poziția de prim-ministru al României, post care va rămâne vacant după ce premierul Mihai Tudose a anunțat că va demisiona în urma retragerii sprijinul politic de membrii CEx. 

Vă prezentăm mai jos declarația făcută de Olguța Vasilescu într-o emisiune la TVR.

„Luam in calcul si o manevra din partea Presedintiei. Vom merge la Cotroceni cu toate semnaturile parlamentarilor. In acel moment, presedintele Iohannis nu va mai putea spune nimic. Vom demonstra ca avem o majoritatea calificata pentru a cere un nou Guvern. Daca Iohannis nu va dori, vom trece la solutia de avarie. Daca nu se respecta Constitutia Romaniei, care spune ca daca exista o majoritate calificata… Nu s-a discutat in interiorul PSD, dar am discutat cu juristii nostri. In cazul in care presedintele nu va respecta Constitutia, este un motiv de suspendare a preşedintelui. In momentul in care va vedea o lista de semnaturi, ca exista o majoritate, Iohannis nu va avea nici un motiv sa ne puna piedici. Eu stiu ca Ludovic Orban vrea să fie premier, dar va trebui să mai aştepte. Pe mine nu ma intereseaza postul de prim-ministru.”