Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că una dintre școlile din Craiova beneficiază de mobilier școlar complet nou.

Școala gimnazială Nicolae Romanescu din cartierul Valea Roșie se numără printre unitățile de învățământ din Craiova care beneficiază de mobilier școlar nou. 400 de module complete au fost montate în ambele corpuri de clădire ale școlii, atât la clasele primare, cât și la cele gimnaziale.

Fiecare modul presupune un pupitru și un scaun, ambele reglabile pe înălțime, astfel încât să fie potrivite pentru orice tip de școlar. Băncile și scaunele au fost achiziționate printr-un contract cadru, ce are în vedere dotarea unităților de învățământ din oraș cu mobilier nou”, a scris primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu, implicată în mai multe proiecte

Nu este primul proiect în care s-a implicat primarul Craiovei. În ultima perioadă, aceasta s-a lăudat cu mai multe reușite. În weekendul trecut, Lia Olguța Vasilescu a anunțat intrarea în procesul de reabilitare a Căminul Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova.

Lia Olguța Vasilescu a oferit şi o serie de detalii despre lucrările ce trebuie efectuate, alături de mai multe fotografii realizate la faţa locului.

“Se lucrează la etajele superioare, unde se schimbă instalațiile electrice și termice, se efectuează amenajări interioare, se toarnă șapă autonivelantă, covor PVC și se înlocuiesc toate ușile și ferestrele.

Se intervine și în grupurile sanitare, unde se montează gresia, faianța, dar și în zonele comune, precum casa scării sau holurile de acces, urmând ca toate spațiile interioare să fie igienizate”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Proiecte multiple în Craiova

Vineri, 21 ianuarie, primarul municipiului Craiova aducea veşti bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova, parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj”.

“Au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările.

Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj.

Pentru că vremea a fost favorabilă, pe celelalte cinci contracte lucrările sunt în plină desfășurare. Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri.

În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri”, scria, vineri, Lia Olguța Vasilescu într-un mesaj care a strâns imediat sute de aprecieri.

Alte proiecte despre care primarul a mai vorbit recent au fost intervențiile de reparații efectuate la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trișcu, care au fost finalizate, semnarea unui contract de execuție pe fonduri europene, prin care va fi modernizată calea de tramvai din zona fabricii Ford sau proiectul prin care se introduce sistemul de canalizare pe străzile de la periferia Craiovei, care este în plină desfășurare.