nivelul dobanzii acceptate de Ministerul Finantelor. Obligatiile corporatiste sunt o optiune, insa sunt putine societati care fac asemenea oferte si nu este de mirare ca sunt subscrise in totalitate.
Ceva mai dese sunt emisiunile de obligatiunile municipale, subscrierea efectuandu-se intr-un termen mult mai scurt decat perioada prevazuta in prospectul de emisiune. Pana acum toate emisiunile de obligatiuni municipale s-au incheiat cu succes, dobanzile oferite fiind mai mari decat in cazul titlurilor de stat. Viitoarea emisiune de obligatiuni municipale apartine municipiului Alba Iulia, care se afla la cea de a doua emisiune de acest gen, prin intermediul firmei VMB Partners, iar distributia se va face prin reteaua bancii BRD. Oferta pentru noua oferta se va derula pe parcursul a zece zile, incepand cu data de 1.10.2003. Valoarea noii emisiuni de obligatiuni este de 24 miliarde de lei, termenul de rambursare fiind de 2,5 ani. Rambursarea imprumutului contractat de municipalitate se realizeaza in cinci rate semestriale. O transa de 20% din obligatiuni sunt rezervate persoanelor fizice, iar restul de 80% reprezinta transa rezervata persoanelor juridice, iar alocarea se va face in cadrul fiecarei transe dupa principiul primul venit, primul servit.
Rata dobanzii este variabila si se recalculeaza trimestrial si reprezinta media aritmetica dintre Bubid si Bubor la trei luni, la care se adauga 2%. Rata dobanzii aferenta primei perioade de plata este de 19%, iar dobanda se calculeaza incepand cu data confirmarii de catre CNVM a raportului privind rezultatele ofertei si se plateste trimestrial.