CAPITAL: Care este cifra de afaceri prognozată pentru anul 2021?

Oana Crișan: Emerson urmează sistemul american de raportare fiscală (octombrie- septembrie). FY20 (octombrie 2019 – septembrie 2020) a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 241 milioane de dolari.

CAPITAL: Care este bugetul de investiții pentru acest an? Dar pentru anul 2022?

Oana Crișan: Bugetul de investiții pentru anul fiscal FY21 (octombrie 2020 – septembrie 2021) este de 11M $ respectiv 10.3M $ pentru anul fiscal FY22 (octombrie 2020 – septembrie 2021).

CAPITAL: Care sunt cele mai importante investiții pe care compania dumneavoastră le-a realizat în acest an?

Oana Crișan: Dezvoltarea continuă este una dintre valorile noaste și suntem dedicați îmbunătățirii tuturor aspectelor business-ului nostru, de la mici ajustări la soluții complete de inginerie.

Dintre investițiile majore ale acestui an, peste 6.5M $ au fost folosiți pentru achiziționarea de echipamente tehnice. Marea majoritate a acestora reprezintă costuri de start-up, cu echipamente necesare dezvoltării liniilor de fabricație pentru cea mai nouă unitate de producție de la Cluj, respectiv  creșterii și extinderii capacității unităților deja existente. Adițional sume considerabile au mers spre înlocuirea echipamentelor existente cu tehnologie de vârf în toate unitățile noastre de producție pentru a asigura cele mai înalte standarde se siguranță și calitate.

Totodată, investiții de peste 2,5M $ au fost efectuate pentru modernizarea spațiilor companiei, în concordanță cu focusul nostru pe soluții sustenabile care să susțină reducerea în continuare a amprentei de carbon (încă de anul trecut am înregistrat o reducere totală de 53,4% față de ). De asemenea spații existente au fost reorganizate astfel încât să poată adăposti noul centru european de soluții financiare.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante realizări din ultimul an?

Oana Crișan: Anul acesta activitatea noastra s-a concentrat pe inaugurarea la Cluj a unei noi unități de producție de echipamente de măsurare și monitorizare, unitate ce combină tehnologia, ingineria și inovația pentru a dezvolta și produce instrumente de măsurare ce răspund celor mai dificile condiții și provocări din industrie.

În acelasi timp, am pus bazele unui centru european de servicii financiare. Acesta este rezultatul experienţei şi a dezvoltării noastre de peste 10 ani. Avem foarte multe tipuri de specializări şi colegi foarte bine pregătiţi care au dus organizaţia noastră la un alt nivel, acela de a furniza aceste servicii la scară internaţională pe unele dintre cele mai dinamice pieţe din lume.  Avem peste 300 de colegi, aproximativ 20 de specializări, în domenii precum contabilitate generală, servicii financiare pentru clienţi, analiză financiară şi de business, precum şi suport sisteme de business. Este un centru multilingvistic, pe lângă limba engleză care e absolut necesară în cadrul companiei, având în vedere interacţiunile la nivel global, colegii noştri vorbesc fluent 9 limbi străine.

Nu în ultimul rând, anul acesta aniversăm 15 ani de prezență Emerson la Cluj. O poveste de succes care a început de la zero și s-a transformat în cea mai mare organizație Emerson la nivel de Europa, cu o suprafață de peste 126.000 metri pătrați, energie consumată din 100% surse regenreabile, aproape 3000 de angajați și o cifră de afaceri de peste 241M $ în FY20.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante provocări pe care le-ați înfruntat în acest an?

Oana Crișan: În ceea ce privește provocările, cu siguranță acestea nu lipsesc în cazul lansării unor start-up-uri cum e cazul unității noi de producție, respectiv a centrului de servicii financiare însă încrederea investită în noi și viziunea asuprea rezultatului final ne-au făcut să considerăm aceste provocări ca oportunități de dezvoltare. Mulți dintre colegii noștri sunt experți în proiectarea și implementarea proiectelor de la zero iar versatilitatea noastră, abordarea creativă precum și capacitatea de a gestiona procesele complexe ne motivează și ambiționează în a depăși orice provocare.

Desigur nu putem vorbi despre provocări ale acestei perioade fără a aminti pandemia și riscurile asociate acesteia. Obiectivul nostru principal, la fel ca și în anul anterior a fost și este de a ne asigura că toții angajații noștri și familiile acestora sunt în siguranță, sănătoși și au acces la cele mai bune servicii medicale. Procesele noastre au fost adaptate rapid astfel încât să susțină această politică iar acțiunea principală, de care suntem cu adevărat mândri a fost deschiderea la sediul companiei, cu sprijinul Prefecturii Cluj, a centrului de vaccinare Emerson. Aproximativ 1000 de angajați, precum și membri ai familiilor acestora au fost vaccinați cu schema completă Pfizer în perioada martie – mai 2021.

CAPITAL: Daca ar fi să vă caracterizați compania într-o singură frază, care ar fi aceea?

Oana Crișan: Creăm inovație care face lumea mai sănătoasă, sigură, inteligentă și sustenabilă.