Zeci de mii de oameni protestează pe străzi în Franța! Vaccinările obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi permisele COVID-19 au trezit furia francezilor.

Se estimează că pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, în 136 de regiuni ale Franţei.

Zeci de mii de oameni protestează pe străzi. Franța se cutremură

Francezii au protestat împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID la Paris, Strasbourg, Lille şi la Montpellier.

Protestatarii au scandat „Libertate!” şi au purtat semne care denunţau o „dictatură medicală” a preşedintelui Emmanuel Macron.

Mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi a permiselor COVID-19, documente care vor fi necesare pentru a intra în restaurante şi alte locuri, potrivit zf.ro.

Un marş ţinut la Paris şi condus de un politician de extremă dreaptă şi poziţionat anti-vaccin a atras o mulţime neobişnuit de mare, crescută de furia determinată de noile reguli ale virusului, anunţate săptămâna aceasta de preşedintele francez Emmanuel Macron.

De asemenea, au avut loc demonstraţii la Strasbourg – în est, Lille – în nord, Montpellier – în sud şi în alte părţi ale Franţei.

Se estimează că pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, potrivit Le Parisien, în 136 de regiuni ale Franţei.

Măsurile lui Macron au aprins fitilul

Măsurile lui Macron vizează încetinirea răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi protejarea spitalelor de o nouă creştere a îmbolnăvirilor.

Preşedintele a ordonat tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până la 15 septembrie şi a anunţat că vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele.

Pentru a obţine un permis, care va fi necesar la restaurante începând de luna viitoare, oamenii trebuie să fie complet vaccinaţi, să se fi recuperat recent după virus sau să aibă un test de virus negativ.

Măsurile au determinat un număr record de persoane să se înscrie pentru vaccinări în ultimele zile, dar au provocat şi furie în rândul anumitor grupuri.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan.