O nouă fabrică a fost deschisă în România! Noi locuri de muncă pentru oamenii din zonă

Așadar, românii din Petrești au parte de noi locuri de muncă după ce o nouă fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată a fost inaugurată.

“Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, IVECO Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Bogdan Iuliade, director în cadrul IVECO.

Noua fabrică are o capacitate de 440 de vehicule pe an, cinci linii de producție și o suprafață de 9 mii de metri pătrați. Pentru construirea acestei fabrici s-au investit peste 50 de milioane de euro, realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defense.

Ce spune fostul premier, Ludovic Orban

“Această lucrare s-a făcut repede, bine, de oameni care au respectat toate înţelegerile pe care le-au făcut şi reprezintă un model despre cum trebuie să ne dezvoltăm. Să ne dezvoltăm pe baza investiţiilor, utilizând orice posibilitate care să creeze capacităţi de producţie, să aducă transfer tehnologic, să genereze capacitate de cercetare. Practic, această investiţie este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română şi firma IVECO, contract prin care Armata achiziţionează un număr important de autovehicule de la IVECO şi prin intermediul offsetului IVECO trebuie să producă parte din toate camioanele achiziţionate, un procent semnificativ, aici, în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

La eveniment a mai participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. El a spus că s-a făcut o asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Petreşti pentru realizarea unei centuri ocolitoare a localităţii, investiţie în infrastructură care va veni în sprijinul activităţii fabricii. În plus, au mai participat și ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, şi alte oficialităţi judeţene.

Sursa foto: Pixabay