O mare actriță de pe Netflix a murit ieri, 8 decembrie 2023

O mare actriță de pe Netflix a murit vineri, 8 decembrie 2023. Este vorba despre actrița de origine spaniolă Itziar Castro, care a jucat în „Vis a Vis”. A murit la doar 46 de ani din cauza unui stop cardio-respirator.

Vineri, a început să se simtă rău din senin. A fost chemată ambulanța. Personalul sanitar a efectuat manevre de resuscitare timp de o oră întreagă. Din nefericire, n-au mai putut-o salva.

Itziar Castro se confrunta de ceva vreme cu lipedema, o afecțiune cronică caracterizată prin acumularea neuniformă de țesut adipos și apă în straturile subcutanate, în special la nivelul membrelor inferioare. Această boală crește riscul de formare a cheagurilor de sânge în extremitățile inferioare.

„Cele mai frecvente cauze ale morții subite din stop cardiac este infarctul miocardic acut ”, a explicat un cardiolog de la Spitalul Universitar Reina Sofía din Córdoba pentru ziarul online „EL ESPAÑOL”.

Itziar Castro
Itziar Castro (SURSA FOTO: Instagram)

Doliu în lumea filmului! Parvane Masoumi a murit într-un spital din Iran

Parvane Masoumi, celebra actriță iraniană de teatru, cinema și televiziune, a încetat din viață într-un spital din nordul Iranului. Vestea tristă a fost făcută publică de colega sa, actrița Naeemeh Nezamdoost, prin intermediul unei postări online.

Parvane Masoumi s-a născut pe 2 martie 1945 și a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității Naționale din Iran. După Revoluția Islamică, a câștigat premiul Crystal Simorgh pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film Fajr, pentru rolurile din filmele „Chrysanthemum Flowers” (1984), „Rabab” și „Splendor of Life” (ambele în 1987).

De asemenea, și-a făcut debutul la televiziune în 1987, jucând în serialul „Imam Ali” regizat de Behrouz Afkhami. Printre filmele notabile în care a interpretat se numără „Reverse”, „Eastern Song”, „Rey Passenger”, „Prophet Joseph”, „Dilemma”, „Nasserddin Shah”, și „Cinema Actor”.

Parvane Masoumi
Parvane Masoumi (SURSA FOTO: Wikipedia)

Un alt actor celebru a decedat

La sfârșitul lunii octombrie, cinematografia iraniană a suferit o altă pierdere. Actorul Arash Mir-Ahmadi a decedat într-un spital din Teheran, la vârsta de 52 de ani. Mir-Ahmadi, și prezentator TV, a pierdut o lungă luptă cu cancerul, fiind sub tratament și supunându-se chimioterapiei.

Soția sa, Marjan Safabakhsh, a declarat că a intrat în comă și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Arash Mir-Ahmadi era apreciat de public pentru rolurile sale în numeroase comedii iraniene din ultimii ani.

Arash Mir-Ahmadi
Arash Mir-Ahmadi (SURSA FOTO: Facebook)