O companie din Cluj tocmai a câștigat un contract de peste 300 milioane de lei!

În acest context, primul contract, în valoare de peste 70 milioane lei fără TVA, a fost încheiat deja iar firma va livra prima mașină de pompieri produsă de o companie portugheză, potrivit informațiilor transmise de gazetadecluj.ro

Totodată, în firma respectivă se află drept acționar și un reprezentant al asociației prin care statul a cumpărat spitalul modular COVID din județul Iași. Afacerea, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro, este investigată de procurori, potrivit sursei menționate.

Un contract în valoare de 285.440.000 lei

Amintim că în urmă cu două luni firmele Datasec din Cluj Napoca și Jacinto Marques de Oliveira din Portugalia au semnat cu IGSU un contract în valoare de 285.440.000 lei, fără TVA. Așadar, contractul respectiv este pentru furnizarea de autospeciale pentru stingerea incendiilor.

La licitație s-au înscris patru oferte, însă trei au fost respinse. Astfel, a câștigat licitația venită din partea firmei clujene Datasec Consulting și a producătorului din Portugalia.

De cine este este administrată firma Datasec Consulting?

Firma Datasec Consulting, care se ocupă de încasarea banilor din acest contract, are domeniul principal de activitate „Activități de consultanță în tehnologia informației”. Aceasta este administrată de Vasai Dragos Emilian, care deține 42% din acțiunile societății și Toparcean Razvan Adrian, cu 42% din acțiunile societății. De asemenea, aceștia sunt acționari alături de Bodea Ovidiu Vicentiu (10%) și Mocanu Anca Codruta (5%).

Totodată, firma respectivă a avut anul trecut o cifră de afaceri de 7,4 milioane de lei și un profit de peste 630.000 lei cu 5 angajați.

sursa foto: Aleph.ro