Premierul României, Florin Cîțu a făcut astăzi o numire importantă. Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) are un nou președinte.

Silviu Aurelian Grigorescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie, şeful Executivului l-a eliberat din funcţia de preşedinte al ANRP pe George Băeşu.

Alte numiri făcute de premier

Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat numirea de noi secretari de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi la Ministerul Energiei prin decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Astfel, Daniela Nicolescu a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

La Ministerul Energiei, în funcţia de secretar de stat au fost numiţi George-Sergiu Niculescu, Akos Derzsi şi Dan-Dragoş Drăgan.

Florin Cîţu vrea o nouă funcţie

Premierul Florin Cîțu a vorbit joi, 11 martie, despre o posibilă candidatură la o funcție la vârful partidului Național Liberal. Așadar, acesta a transmis că va candida, menţionând că experienţa pe care a acumulat-o ca senator, ministru al Finanţelor şi premier poate să ajute formaţiunea să se dezvolte şi să facă faţă provocărilor politice în următorii ani.

„Vedeţi cât avem de vorbit despre campania de vaccinare, despre guvernare, avem aşa multe lucruri de făcut acum, cred că toate lucrurile se vorbesc la timpul lor. PNL încă nici nu şi-a ales ziua când are congresul.

Nu are sens să discutăm despre aşa ceva în momentul acesta (…). Ce pot să vă spun acum este cu siguranţă voi candida la o funcţie în PNL. Sunt vicepreşedinte. Voi candida la o funcţie la vârful PNL pentru că eu cred că experienţa pe care am acumulat-o ca senator, ministru al finanţelor şi acum premier poate să ajute PNL să se dezvolte şi să facă faţă provocărilor politice în următorii ani de zile”, a declarat Cîţu pentru B1Tv.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin