Florin Cîțu a făcut mai multe numiri foarte importante în Guvern! Premierul își completează în continuare echipa executivă.

Cîțu a numit în ultimele zile secretari de stat pe bandă rulantă, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor făcute de partidele care îl susțin pe scaunul de la Palatul Victoria.

Florin Cîțu a făcut mai multe numiri: Trei ministere au secretari de stat noi

Premierul Florin Cîţu a numit joi o serie de secretari de stat la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, Andrei Vasile Ungur a fost eliberat din poziţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi numit secretar de stat la aceeaşi instituţie.

Din funcţia de secretar de stat la Dezvoltare a fost eliberată Mariana Cotoi.

De asemenea, Aurelian Păduraru a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

La Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Carmen Moraru, a fost eliberată din funcţia de secretar de stat şi numit în loc Vasile-Cristian Roman, conform news.ro.

În plus, printr-o altă decizie a premierului, „începând cu data de 8 martie 2021, domnul Cătălin Balan, manager public, grad profesional superior la Direcţia generală programe europene infrastructură mare, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe o perioadă de 6 luni”.

PNL și-a pregătit oamenii din timp

Oamenii coaliției PNL-USR PLUS-UDMR ocupă ușor-ușor întregul aparat guvernamental, conform algoritmului stabilit la negocierile dintre cele trei formațiuni politice.

În cazul PNL, organizațiilor locale și-au desemnat încă din luna ianuarie candidații pentru ocuparea posturilor de secretari de stat.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a anunțat ulterior, după şedinţa Biroului Politic Naţional, care a avut loc în luna februarie, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin