Veste bună pentru români în plină pandemie! Autorităţile române au acceptat

Conform informațiilor transmise de către Federația Română de Fotbal (FRF), autorităţile române au acceptat propunerea Structurii Locale de Organizare de a permite accesul spectatorilor în tribune la Bucureşti la meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal – EURO 2020 – în proporţie de 25% (aproximativ 12.000 de spectatori) din capacitatea totală a Arenei Naţionale.

„De astăzi mai sunt 100 de zile până la debutul turneului UEFA EURO 2020. La nivel de for european, s-a reiterat ideea păstrării formatului inițial, acela de a avea 12 orașe-gazdă, printre care și București.

În România, autoritățile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile EURO în proporție de 25% din capacitatea totală a Arenei Naționale”, transmite sursa menționată.

Evalurea scenariului de acces al publicului la meciurile de la București

„Astăzi a avut loc ședința Comitetului Interministerial EURO 2020, la propunerea ministrului Eduard Novak, președinte al Comitetului. Pe ordinea de zi a fost un singur punct, acela al evaluării scenariului de acces al publicului la meciurile de la București.

În ședința de la sediul Guvernului au fost prezente persoane cu decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, și Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății -, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe și ai Primăriei Capitalei.

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial EURO 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la fiecare dintre meciurile de la EURO 2020”, este scris în comunicatul transmis de către Federația Română de Fotbal.

Va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie

De asemenea, Federația a explicat faptul că planul respectiv va fi validat de autoritățile române înainte de a fi trimis către UEFA la începutul lunii aprilie.

„Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autoritățile române și va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la București.

La ședința Comitetului Interministerial au mai luat parte reprezentanți ai LOS București, reprezentantul UEFA la București, Taras Mukovoz, și consilierul onorific al premierului pe probleme de EURO 2020, Gheorghe Popescu”, subliniază FRF.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim