Se stie deja, statul are cea mai buna leafa. De la fiecare angajat aduna mai mult de jumatate. Spre deosebire chiar si de liber-profesionisti, doar firmele de servicii mai pot fenta bugetul cu sapte capete.
Patronul isi va aproba salariul minim pe economie, pentru asigurarea sociala si de sanatate. Grosul banilor intra de la firma la firma. Fiscul? In primul rand, acesta nu are voie sa calce pragul microintreprinderilor decat din doi in doi ani. In plus, orice cheltuiala facuta de firma e perfect legala, cata vreme e justificata prin factura (in cazul benzinei, sunt acceptate si bonuri fiscale). O problema ar fi deducerea TVA, permisa numai la cheltuielile specifice activitatii firmei.
E chiar o problema? Ganditi-va, cate cheltuieli se fac in alt scop decat in cel profesional?! Calculatorul recent achizitionat, biroul, piesele auto, factura la curent, telefon, intretinere, cine le plateste pentru distractie?!
TVA se mai poate deduce, cu anumite limite, pentru: protocol (maximum 2% din diferenta venituri-cheltuieli), sponsorizari (5% din diferenta venituri-cheltuieli). Adaugati deplasarile in interes de serviciu, si bugetul familiei (firmei!) e ca si salvat