lansata pe 21 octombrie 2003 faciliteaza colaborarea utilizatorilor (versiunea romaneasca urmeaza sa fie lansata in decembrie).Totusi, noile facilitati sunt destul de scumpe. Daca versiunea standard va costa in magazine in jurul a 400 USD, companiile care vor sa aiba parte de noile functii care faciliteaza colaborarea utilizatorilor va trebui sa scoata din buzunare ceva mai multi bani. Spre exemplu, Office SharePoint (care permite colaborarea cu ajutorul Internetului) costa 5.700 USD pentru cinci utilizatori.Din pacate, o companie poate beneficia de noile functii Office doar daca are instalat un server produs de cei de la Microsoft, cum ar fi Microsoft SharePoint Server sau Microsoft Exchange. Acest lucru ii va determina pe directorii de IT care au investit in servere open-source sa se gandeasca de doua ori inainte de a cumpara noul Office.Pentru utilizatorul individual, programele Word, Excel si PowerPoint ofera putine schimbari, dar interesante. Spre exemplu, in versiunea Office Profesional, puteti crea documente Word care sa includa restrictii. Acestea constau in imposibilitatea de a retrimite, altera, tipari sau copia documentele Word.Insa programatorii de la Microsoft si-au dat toata silinta sa ofere un Outlook complet schimbat. Designul utilitarului de mail este acum impartit in trei ferestre verticale, care ofera o utilizare mult mai eficienta a spatiului oferit de monitor. Asul din maneca al Outlook-ului este un filtru antispam foarte bun. Creat de la zero de catre cei de la Microsoft, poate sa recunoasca tipul de mesaj pe care utilizatorul il considera spam si, automat, il sterge din Inbox. Pentru a evita greselile, se pot edita doua liste cu adresele de mail care sa fie automat respinse sau acceptate.Pentru clientii companii, schimbarile sunt mai mult decat bine venite si justifica noile preturi. Daca micilor companii sau utilizatorilor casnici aceste preturi li se par ridicate, exista posibilitatea de a opta pentru o singura componenta a suitei Office. De pilda, Outlook, separat, costa 101 dolari.
pro si contra office 2003
Plus:· Un sistem antispam excelent si alte imbunatatiri pentru Outlook; · Functii de protejarea documentelor contra copierii, printarii sau alterarii.
Minus:· Unele dintre noile functii de lucru in comun pot fi folosite numai daca pentru severul de retea se foloseste software de la Microsoft.