În plicul suspect primit de Diana Șoșoacă era zahăr

O situație aparent gravă și tensionată a avut loc săptămâna aceasta în viața senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, după ce a declarat că a primit un plic suspect, pretins a conține o substanță radioactivă. Cu toate acestea, realitatea s-a dovedit a fi cu totul alta, plicul conținând doar zahăr.

Incidentul a avut loc marți, iar Diana Șoșoacă, a dat imediat vina pe „sistem” susținând că ar fi vorba de o răzbunare. Ea a susținut că plicul a fost expediat pe ruta unui penitenciar, amintindu-i de practicile dinaintea anului 1989.

Ea a relatat că luni dimineața a fost informată de către SPP cu privire la primirea unui plic ce conținea „o substanță granulată”. Rezultatele analizelor au arătat că era vorba despre zahăr.

„Cei de la SPP m-au sunat la 8 dimineața și mi-au spus că este un plic suspect. Este prima oară în viața mea când mă confrunt cu așa ceva. Nici clienții mei nu s-au confruntat. Le-am spus și colegilor parlamentari, nici ei nu au primit așa ceva vreodată sau nu au auzit. Dar e firesc, când te lupți cu sistemul. (…) După ce voi termina ședința de plen voi lua legătura cu SPP și o să văd ce s-a mai întâmplat între timp. Mi s-a spus că conține niște granule sau niște prafuri care ar putea afecta sănătatea mea și a celor din jurul meu. (…) Este un plic normal. L-am văzut în cutie. Nu ai voie să pui mâna pe el”, a explicat Diana Șoșoacă.

De altfel, ea a sugerat că este posibil ca astfel de situații să mai existe și acest incident ar putea fi, de fapt, o încercare de hărțuire și instigare.

Noul nume al Dianei Șoșoacă

Pe de altă parte însă, soțul său, Silvestru Șoșoacă, a adus o altă perspectivă asupra incidentului, sugerând că senatoarea ar fi știut de la bun început că plicul nu reprezintă o amenințare reală. Acesta a declarat că Diana Șoșoacă ar fi putut să se folosească de acest episod pentru a ieși în evidență în mediul online.

De altfel, el a spus că nu are deloc încredere în ceea ce face Diana Iovanovici-Șoșoacă și speră că în curând senatoarea va fi și „fostă Șoșoacă”.

„Am auzit din presă și eu legat de un plic de Xanax. Ea are nevoie de Xanax, probabil. Nu știu ce să zic, eu știu că ea blufează foarte mult, joacă la cacealma de o sută de mii de ori pe săptămână. E probabil încă un mod prin care vrea să iasă în evidență. Eu nu am deloc încredere în ceea ce face Diana Iovanovici, să sperăm, în curând, fostă Șoșoacă. O va chema Diana Macovei, așa cum o știe toată lumea. Nu am deloc încredere, cred că și-a înscenat lucrul ăsta. Face parte din scenariul victimizării Dianei, să nu o luați prea tare în serios”, a declarat Silvestru Șoșoacă, la Antena 3 CNN.