Mai multă securitate pentru utilizatorii WhatsApp

Noua funcție WhatsApp! Aplicația de mesagerie deținută de Meta le va da utilizatorilor săi posibilitatea de a-și ascunde conversațiile importante în spatele unui cod secret ales chiar de ei.

Până acum, conversațiile protejate cu parolă erau vizibile în lista generală de conversații. Însă cu ajutorul noii funcții, vor putea fi ascunse și accesate doar prin introducerea unui cod secret în bara de căutare a WhatsApp.

Codul respectiv poate conține litere, numere, caractere speciale și chiar emoji. Această funcție este menită să împiedice alte persoane să afle că ai un dosar de conversații protejate.

Aplicația precizează, totodată, că poți oricând alege să îți apară conversațiile protejate în lista de chat. Aplicația de mesagerie a introdus, pentru prima dată, conversațiile secrete în luna mai. Acestea îți permit să protejezi conversațiile într-un dosar pe care îl poți deschide doar folosind amprenta, scanarea facială sau parola.

Noua funcție aduce însă ceva în plus. Mai exact, acum poți bloca o conversație printr-o apăsare lungă pe acesta, în loc să intri în setările chat-ului. Meta a început implementarea acestei funcții din 30 noiembrie. Aceasta va fi disponibilă la nivel global în lunile următoare.

Cum activați WhatsApp Pink?

Amintim că recent, a apărut și WhatsApp Pink. Însă cum se poate activa?

Nu puteți activa „modul roz” direct din aplicația mobila pentru că nu este implementată, încă, această funcție. Cu toate acestea, puteți opta pentru „modul roz” descărcând APK-ul WhatsApp Plus. APK înseamnă „Android Application Package”. Este o aplicație neoficială, care nu poate fi instalată dintr-un magazin de aplicații obișnuit.

Mai întâi, trebuie să creați o copie de rezervă a aplicației originale WhatsApp. După aceea, dezinstalați aplicația de pe telefonul mobil și descărcați imediat WhatsApp Plus APK. După aceea, permiteți telefonului să autorizeze instalarea de aplicații terțe pentru a continua procesul. La deschiderea WhatsApp, va trebui să introduceți codul de verificare. După aceea, puteți activa „modul roz”. Accesați SETĂRI, TEME, apoi selectați „tonul roz”.

APK-ul oferă mai multe culori: albastru, verde, argintiu, auriu, gri. În plus, puteți personaliza tonul manual după preferințele dumneavoastră.

Aplicația nu va mai fi 100% gratuită începând din decembrie

WhatsApp nu va mai oferi servicii gratuite în proporție de 100% pentru utilizatorii Android (Motorola, ASUS, Xiaomi, Samsung, Lenovo, Huawei, etc.). Începând din decembrie 2023, costurile vor apărea în ceea ce privește backup-urile pentru WhatsApp pe Google Drive.

În esență, salvarea istoricului (mesaje, imagini, videoclipuri) nu va mai fi un serviciu gratuit. Actualmente, utilizatorii Android pot salva gratuit backup-urile pentru WhatsApp pe Google Drive datorită unui acord între Meta și Google. Mai multe puteți citi aici.