WhatsApp vine cu noi funcții. Un buton nou, de culoare albastră, a fost adăugat pe această aplicație. Butonul a apărut recent în grupurile de conversații. El a luat prin surprindere pe mulți dintre utilizatori. Funcția este în curs de implementare pe mai multe dispozitive, inițial, debutând pe iPhone. Este posibil ca unii utilizatori să fi observat deja acest buton în aplicația lor de WhatsApp, conform informațiilor prezentate de movilzona.es. Acest buton albastru se regăsește în partea de sus a ecranului în grupurile de discuții pe WhatsApp.

Recent, au fost adăugate în aplicație noi chat-uri vocale. Acest lucru oferă utilizatorilor posibilitatea de a purta conversații în grupuri mari fără a crea aceeași perturbare ca în cazul apelurilor de grup. Această funcție permite utilizatorilor disponibili să se alăture discuției vocale. Ceilalți pot continua să trimită mesaje ca de obicei. Aceasta este una dintre noile funcționalități recent adăugate în aplicație.

Rolul jucat de butonul albastru de la WhatsApp

Butonul albastru adăugat oferă acces la aceste chat-uri vocale. Pentru a folosi această funcționalitate în grupuri mari, grupul trebuie să aibă cel puțin 33 de participanți sau mai mulți. Se preconizează că ulterior această facilitate va fi disponibilă și pentru grupurile mai mici.

În partea de sus a ecranului, veți observa butonul albastru cu o pictogramă de undă audio. Acesta vă permite să inițiați un chat vocal și să invitați persoanele dorite să se alăture discuției. La început, veți primi o notificare care vă indică să „Așteptați alți participanți”. Ulterior, veți vedea cine s-a alăturat. Odată ce aceștia se alătură, puteți începe să vorbiți folosind butonul de microfon. De asemenea, această nouă funcție va fi vizibilă în informațiile grupului, sub numele și înainte de descrierea acestuia.

Apelurile de chat vocal au o limită maximă de o oră

Dacă cineva a inițiat conversația de grup, veți observa o fereastră pop-up pe care trebuie să o atingeți pentru a vă alătura. În cazul în care nu doriți să vă alăturați, nu se întâmplă nimic. Apelurile de chat vocal au o limită maximă de o oră. Puteți, însă, iniția câte doriți, în cazul în care decideți să continuați discuția după expirarea acestei perioade. Dacă doriți să părăsiți chat-ul vocal înainte de această oră sau înainte de finalizare, apăsați pe butonul „X”.

WhatsApp a anunțat că va introduce o nouă caracteristică legată de statusul utilizatorilor în aplicația lor de mesagerie.

WhatsApp
Butonul albastru a apărut la WhatsApp/SURSA FOTO: Dreamstime

Nouă funcție legată de statusul utilizatorilor

Conform informațiilor furnizate de WABetaInfo, cea mai recentă versiune beta a WhatsApp pentru Android (v2.23.25.11) prezintă statusul și ultima activitate (dacă este activată) a unui utilizator sub numele său în fereastra de chat deschisă, conform informațiilor de pe go4it.ro.

În viitorul apropiat, este posibil ca această funcție să fie disponibilă pentru toți utilizatorii într-o actualizare viitoare a WhatsApp pentru Android.

Detaliul important de sub numele persoanei cu care se poartă discuția

În ceea ce privește utilizatorii Apple, nu este clar încă dacă dezvoltatorii lucrează la o caracteristică similară pentru dispozitivele iOS.

Cu noua caracteristică, în fereastra de chat, sub numele persoanei cu care se poartă discuția, utilizatorii vor putea vizualiza statusul acesteia. Informațiile despre status vor fi afișate sub numele utilizatorului atunci când acesta este offline. Totuși, aceste detalii vor fi accesibile doar dacă persoana respectivă a activat această opțiune în setările de confidențialitate WhatsApp.