Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că numărul cazurilor de infecții cu virusul SARS-COV-2 continuă să crească alarmant. Astfel, dacă situația nu se va îmbunătății curând, este posibil să avem noi resticții. Având învedere toate acestea, ministrul a declarat că autorităţile nu exclud impunerea de noi restricţii.

“Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu putem exclude alte restricţii. Vă invit să vă uitaţi pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a declarat Vlad Voiculescu, luni, la Parlament, întrebat dacă autorităţile au în vedere noi restricţii faţă de cele existente, odată cu prelungirea stării de alertă, cum ar fi interzicerea circulaţiei după ora 22.00.

Ministrul a adăugat că testarea şi raportarea arată “o imagine” privind pandemia de COVID 19, întrebat despre numărul mic de teste COVID efectuate în weekend şi faptul că anumite raportări sunt date cu întârziere.

“Consider că sunt mai mulţi indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială, este numărul de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, iar acest număr de pacienţi creşte, a crescut în fiecare zi, aşa încât apelul nostru ca oamenii să respecte regulile şi să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi”, a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit datelor comunicate de GCS, 1.093 de pacienţi COVID erau internaţi, duminică, în secţiile de terapie intensivă.

Se pregătesc restricții mai dure

Noi probleme pentru români, din cauza evoluţiei infectărilor cu COVID-19 în ţara noastră: autorităţile ar putea impune restricţii mai dure privind circulaţia.

Mai exact, ora de la care se impun restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii ar putea fi modificată, de la ora 23:00 la ora 22:00, precizează surse guvernamentale, citate de Digi24.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat luni, 8 martie, de către jurnalişti dacă Executivul are planuri privind introducerea unor restricţii mai dure.

Şeful Guvernului a confirmat că, în cazul în care situaţia continuă să se înrăutăţească, măsuri restrictive vor fi introduse: “Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alex-Nicodim