Noi restricţii de pe date de 24 ianuarie! Avertisment pentru români. S-a aflat şi ţara care a luat decizia drastică. Chiar preşedintele a venit cu comunicatul clar. Totul este oficial.

Noi restricţii în Europa

Avem parte de noi restricţii în Europa. Deşi în toate ţările au început campaniile masive de vaccinare, restricţiile continuă să fie luate. Totul datorită răspândirii pandemiei de coronavirus.

Franţa, noi restricţii de pe 24 ianuarie

Franţa a decis să impună noi restricţii de pe data de 24 ianuarie. Franţa a anunţat că va impune călătorilor care vin din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare.

Regula este valabilă începând de duminică, 24 ianuarie.

Preşedintele Macron a anunţat decizia

Decizia a fost prezentată de președintele francez Emmanuel Macron. Totul s-a aflat la finalul reuniunii șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință.

„Introducerea obligației de prezentare a unui test PCR realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toți călătorii europeni (cu excepția celor considerați esențiali).

Lucrătorii transfrontalieri și transportul terestru vor fi exceptați de la această obligație”, a precizat palatul Élysée la finalul reuniunii UE.

Această decizie se înscrie în recomandarea adoptată de Consiliu la 13 octombrie, destinată „adoptării de măsuri sanitare mai stricte garantând buna funcționare a pieței interne”.

Potrivit reprezentanților președinției franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.