Răsturnare de situație la Primăria Capitalei! Bugetul Bucureștiului a picat la vot

În urma votului bugetului Capitelei, acesta nu a picat cu 17 voturi pentru, 22 – împotrivă și 14 – abțineri. Consilierii USR-PLUS s-au abținut din a vota. Ei au anunțat în prealabil că se vor abține din cauza că veniturile sunt supraevaluate.

Picarea bugetului Capitalei poate avea un impact negativ asupra primăriei. Aceasta ar putea să nu aibă posibilitatea să demareze marile proiecte de infrastructură, acestea având nevoie de un buget clar. Amintim că, în prezent, Primăria Capitalei funcționează după bugetul de anul trecut, împărțit la 12.

G4media.ro informează că, pe lângă abținerea de la vot din cauza veniturilor, consilierii USR-PLUS au contestat faptul că Nicușor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu, înlocuitorul lui Vlad Voiculescu, dreptul de semnătură în ce privește spitalele din subordinea Primăriei.

Nicușor Dan se apără și respinge criticile

De partea cealaltă, Nicușor Dan respinge criticile și spune că proiectul de buget a fost realizat în colaborare cu viceprimarii, inclusiv cu cel din partea USR PLUS.

”Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat primarul Capitalei.

Precizările sale vin după ce viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, i-a cerut marți seară primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul de buget propus pentru București, despre care spune că nu a fost trimis pentru consultare, este nerealist și nu sprijină realizarea obiectivelor asumate în fața cetățenilor, mai arată sursa anterior menționată.

”Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde, există deja o decizie oficială a conducerii politice”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

Sursă foto: Dreamstime