Nicușor Dan are planuri pentru București. Noul primar al Capitalei își dorește o relație strânsă cu ministerul Transporturilor pentru o mai bună funcționare a transportului public în Capitală.

“Este începutul unei frumoase prietenii”, a anunțat, Nicușor Dan.

Totodată, primarul general are și un proiect îndrăzneț pentru Capitală: metroul de suprafață.

„Ca să luăm presiunea pe trafic trebuie să avem o consolidare a transportului public, aici vorbim de metrou şi metrou de suprafaţă. Trebuie să avem şoseaua de centură. Trebuie să avem autostrada de centură”, a mai spus Nicușor Dan.

De asemenea, noul primar al Capitalei își dorește refacerea liniilor de cale ferată abandonate de CFR infrastructură. Planul acestuia este de a le transforma în linii pentru metroul ușor de suprafață, iar Guvernul susține ideea.

„Acest studiu de fezabilitate vizează centura feroviară şi de asemenea o serie de alte tronsoane importante. Bucureştiul are foarte multe trasee de cale ferată, sigur unele dintre pe care nici nu mai există cale ferată, dar ele sunt în proprietatea statului, sunt administrate de CFR SA şi oricând pot fi suportul unor investiţii care să îmbunătăţească traficul în Bucureşti”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

În același timp, premierul Ludovic Orban a mai promis că până la sfârşitul acestui an vom avea pe autostrada de centură, paralelă actualei şosele de centură, muncitori pe toată partea din sud.

Nicușor Dan merge cu taxiul

Deși are o funcție importantă, Nicușor Dan nu merge întotdeauna cu mașina personală. Drept dovadă, chiar el a mărturisit că a călătorit cu taxiul atunci când a venit, vineri, la întâlnirea de la ministerul Transporturilor cu taxiul.

„Am venit cu taxiul pentru că aseară am băut un pahar de vin cu prietenii şi am lăsat maşina. Acum mă duc să o iau”, a spus Nicușor Dan, noul primar General al Capitalei. 

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea