Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan susține că este dreptul celor care protestează să îşi exprime opinia, însă normele anunțate de autorități trebuie respectate.

Acesta a făcut un apel la protestatari să nu recurgă la violenţe şi să se gândească şi la cei pe care pot să îi pună în pericol. Primarul Capitalei susține că această perioadă poate fi depășită doar cu un efort colectiv.

Totodată, Nicușor Dan susține că toată lumea trebuie să înțeleagă criza sanitară în care ne află, dar și numărul persoanelor infectate din Capitală care este într-o continuă creștere.

Nicușor Dan, mesaj către protestatari

“Suntem în criză sanitară, aproape în fiecare zi avem peste o mie de noi persoane în Bucureşti infectate cu acest virus şi este nevoie de efortul nostru al tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea înaintează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. E nevoie de efortul nostru pentru acest interval.

Evident că oricine are dreptul să-şi expună opinia în democraţie. Evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităţilor, însă îi rog pe cei care o fac să o facă fără violenţe şi să o facă gândindu-se la cei pe care pot să îi pună în pericol”, a precizat primarul, la începutul şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Primarul Capitalei a mai menționat că depăşirea crizei sanitare implică un “efort de solidaritate” din partea tuturor românilor. El a adăugat că înțelege câd de difcil este un an întreg plin de restricții, însă doar acestea pot ține pandemia sub control.

“Înţeleg că este greu pentru toată lumea, după un an de restriciţii, însă este şi mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar şi este şi mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală”, a menţionat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește ședința, primarul Capitalei a dat asigurări că eforturile s-au concentrat pe buget și vor exista mai multe proiecte în luna aprilie. Printre acestea se numără scutirea taxei auto pentru constructori.

„În şedinţa de Consiliu de azi, e o şedinţă scurtă, pentru că eforturile noastre din ultimele săptămâni s-au concentrat pe buget, o să avem o şedinţă cu mai multe proiecte aşteptate în prima parte a lunii aprilie, avem un prim punct prin care conferim titlul de cetăţean de onoare domnului Voicu Rădescu, o să vorbesc mai mult la punctul respectiv, e o recunoaştere a personalităţii acestuia şi a contribuţiei sale la dezvoltarea culturii independente în Bucureşti.

Avem un proiect care vizează scutiri de taxa auto pentru constructorii care vor lucra la reţeaua de termoficare, vă anunţ că a fost publicat în SEAP începutul licitaţiei pentru cele patru noi tronsoane în lungime de peste 40 de km pe reţeaua de termoficare şi acest proiect nu face decât ca nişte bani să nu mai fie plătiţi de noi către nişte constructori care… şi apoi prin taxe să ni-i plătească înapoi, este o simplificare a unei proceduri.

Şi în fine, avem pe ordinea de zi principală patru proiecte, pe ordinea de zi suplimentară, dacă o veţi aproba, alte cinci proiecte, de colaborare cu ONG-uri, de colaborare fie a Primăriei Capitalei, fie a primăriilor de sector cu ONG-uri care vor să dezvolte programe. Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Termenul limită este mâine, 31 martie, de aceea aceste proiecte au fost puse de urgenţă pe ordinea de zi”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin