Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a comentat situația existentă în București, susținând că va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare, respectiv a căldurii şi apei calde din Bucureşti.

„Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate. (…) Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan.

El a susținut că o să fie sute de avarii și că nu vor putea fi evitate.

„Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul ales al Capitalei, a vorbit și despre alegerile locale, susținând că nu comentează deciziile birourilor electorale privind renumărarea unor voturi, pentru că nu are detaliile tehnice, dar consideră că au existat nereguli.

„Sunt chestiuni tehnice pe care nu vreau să mă pronunţ, pentru că nu am urmărit în detaliu ceea ce s-a întâmplat acolo. E vorba de partide care au avut observatori în fiecare secţie şi care ştiu mai bine decât mine ceea ce s-a întâmplat. (…) Ce pot să spun este că au fost nereguli la aceste alegeri locale”, a declarat Nicuşor Dan.

El a anunțat că nu a vorbit până acum cu candidata dreptei la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Ce pot să spun este că au fost nereguli, adică sunt multe buletine de vot în care un partid a luat – pot să dau un exemplu – 150 de voturi la Consiliul Local şi 20 de voturi la Consiliul General, ceea ce e clar că nu se poate. Dincolo de asta, a fost acea publicitate din timpul campaniei electorale făcută de primarii în funcţie, pe care s-a pronunţat Biroul Electoral Municipal în ultimele zile, dar nici după acea decizie campania nu a încetat. Şi a fost şi o campanie de telefoane mincinoase, care erau interzise de lege”, a punctat Nicuşor Dan.