Ministrul Apărării Naţionale promite toleranţă zero faţă de orice persoană care activează în cadrul instituţiei pe care o conduce şi care încalcă legea.

Ce spune Nicolae Ciucă despre cazul lui Iulian Cristian Gherghe?

Joi, referindu-se la cazul recent mediatizat al lui Iulian Cristian Gherghe, fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, ministrul Nicolae Ciucă a declarat că are „toleranţă zero” faţă de persoanele din MApN care nu respectă legea.

„Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie – luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”, a declarat Nicolae Ciucă pentru TVR 1.

Ministrul Apărării Naţionale a adăugat că, în momentul în care acest lucru i s-a raportat, „decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea”.

Nicolae Ciucă a menţionat şi situaţia de la Spitalul Militar Focşani

„Toleranţă absolut zero, cum toleranţă zero a fost şi faţă de ceea ce s-a întâmplat la Focşani”, a adăugat ministrul, referindu-se la situaţia de la Spitalul Militar din Focşani.

La acea unitate medicală au fost vaccinate, spune ministrul, 153 de persoane care nu erau incluse în etapa a doua de vaccinare, care era în vigoare la acel moment, scrie Agerpres.

General trecut în rezervă în urmă cu o lună, arestat preventiv în acest weekend

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals.

Cunoscut în lumea serviciilor secrete, Gherghe a ocupat până în urmă cu doi ani funcția de director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării. Din această postură, el a sustras din fondurile de criză de război ale instituției circa 179.000 de dolari, conform acuzaţiilor.

Timp de un an, banii ar fi fost ținuți într-un seif, iar Gherghe s-a folosit de ei pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca pentru a-și construi o casă. El și-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de „împrumut”.