Partidul Național Liberal (PNL) trebuie să aibă propriul său candidat la alegerile prezidențiale, în opinia lui Nicolae Ciucă. Șeful liberal a transmis mesajul respectiv, înainte de ședința coaliției în care se discută despre organizarea alegerilor din acest an.

Nicolae Ciucă vrea un candidat PNL la alegerile prezidențiale

Șeful PNL a susținut că acest lucru este cât se poate de „sănătos” pentru democrația din România.

„Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Național și am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem și am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul Național Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democrație”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, acesta a comentat și varianta ca PNL să primească de la PSD funcția de premier și candidatura la Primăria Capitalei pentru ca liberalii să susțină candidatul PSD la prezidențiale. În opinia lui Ciucă, decizia nu ar fi una echitabilă.

„Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca și când ar fi așa stabilite dinainte. Cred că (n.red. varianta candidaturilor separate) este o soluție foarte bună pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opțiunea românilor pentru un partid sau altul”, a mai spus președintele PNL.

PNL, Nicolae Ciuca
SURSA FOTO: Inquam Photos/Saul Pop

Șeful PNL a comentat și scenariul comasării alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidențiale

Liderul liberal a comentat apoi și scenariul comasării alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidențiale. În opinia lui, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri poate fi „o soluție”.

Dacă aceasta poate fi o soluție, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri. Noi am analizat și turul 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”, a conchis Ciucă.

Lista Partidului Național Liberal va fi un mix

La rândul lui, Rareș Bogdan a vorbit despre planurile partidului pentru alegerile europarlamentare din acest an. Acesta a explicat că ar putea fi adus „sânge proaspăt”.

Liberalul a spus și că partidul ţinteşte un scor cât mai bun la europarlamentare.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus și că lista liberal pentru europarlamentare nu va fi doar o listă reprezentativă pentru partid. Va avea o reprezentativitate foarte mare pentru întreaga ţară, spune el.

Partidul are un activ de unde poate pune pe listă cele mai bune nume, care să reprezinte cu maxim de succes România la Bruxelles. Cel mai probabil, va fi „un mix” între nume noi şi europarlamentari deja pe post.