Gabriela Firea anunță genocidul! Situația din România este inadmisibilă: Nu toată lumea își permite

Luni, prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat la Antena 3, că dacă Spitalul Fundeni s-ar transforma în spital COVID la fel cum s-a întâmplat cu Spitalul Foișor, atunci vom avea parte de un genocid.

Ea a mai spus că, la un an de la debutul pandemiei, suntem mai slab pregătiți decât atunci, subliniind că, la ora actuală, orice spital din lume tratează atât bolnavi COVID, cât și alți bolnavi. Ea a reiterat că dreptul la sănătate este ”sfânt”.

„Nu mi-am imaginat ca se va ajunge ca la un an de la pandemie sa fim mai slab pregatiti. Acum orice spital din lume trateaza si pacienti infectati cu SARS-COV-2 si alti pacienti, pentru ca dreptul la sanatate este sfant.”, a spus Gabriela Firea.

”Este inadmisibil”

Fostul edil al Capitalei a continuat prin a preciza că evacuarea forțată a pacienților de la Spitalul Foișor este inadmisibilă, doar pentru a transforma unitatea medicală în spital COVID.

”Este inadmisibil sa scoti cu forta spitale de stat si sa le duci in zona rosie COVID (…) Va spun sigur ca este genocid daca se intampla si la Fundeni. Nu toata lumea isi permite sa mearga in privat”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a reacționat dur cu privire la situația de la Spitalul Foișor: Au trecut 15 ore și nicio demisie

Vineri seara, pacienții spitalului Foișor din Capitală au fost evacuați pentru că sâmbătă urma ca acesta să devină spital care tratează pacienții cu coronavirus. În urma evacuării, atât oameni politici importanți, cât și români de rând au fost intrigați de felul cum a ales Ministerul Sănătății să gestioneze situația.

În acest context, Gabriela Firea a postat, sâmbătă, pe pagina ei de Facebook, un mesaj de nemulțumire referitor la ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor.

”În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale? Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook.

Sursă foto: Facebook Gabriela Firea