Medicul Emilian Imbri este pesimist cu privire la evoluția pandemiei de COVID în România. Mai exact, potrivit acestuia, în prezent, România nu se află nicidecum pe un platou în privința infectărilor, ci este mai degrabă pe un trend ascendent care ar putea duce până la situația de la finalul anului trecut, când au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

Totodată, el a mai subliniat faptul că susține ideea profesorului Alexandru Rafila, potrivit căreia, România ar putea să înregistreze până la 20.000 de infectări pe zi. Medicul susține că românii trebuie să traiscă prezentul și să ia măsuri pentru a nu avea surprize a doua zi. Potrivit acestuia, virusul se transmite mult mai repede, spitalele sunt pline, iar situația devine din ce în ce mai gravă.

“Faptul că două-trei zile la rând sunt în jur de 6.000 de infectări declarate și de care știm singur, nu înseamnă că suntem pe un platou. Noi suntem pe un urcuș, nu știm unde este vârful.

Vârful este teoretic stabilit că s-ar putea să ajungem cel puțin la numărul de infectări de anul trecut, din noiembrie-decembrie, deci 10.000-12.000 de infectări sau cum a zis profesorul Rafila, că s-ar putea să ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Noi trebuie să trăim ziua de astăzi și trebuie să luăm măsuri pentru ziua de astăzi pentru că ziua de mâine poate să fie cu surprize, care nici într-un caz nu sunt plăcute.

Ceea ce trebuie să reținem foarte clar este că transmiterea se face mai rapid. Spitalele sunt pline în momentul de față, așa că vocile acelea care spun că se minte, că spitalele sunt goale… vă rog frumos să nu credeți nimic. În momentul de față, spitalele sunt pline”, a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.

Cazurile de coronavirus sunt mai grave

Medicul a mai subliniat faptul că nu numărul de cazuri este problema, ci gravitatea cazurior. El susține că există cazuri cu o simptomatologie severă, iar din ce în ce mai mulți pacienți au nevoie de oxigen.

Emilian Imbri a mai adăugat că dacă ritmul va continua încă o săptămână, Bucureștiul ar putea ajunge la limită.

“În momentul de față trebuie să ne sperie nu faptul că sunt 6.000 de cazuri, ci trebuie să ne sperie gravitatea cazurilor, faptul că sunt cazuri cu simptomatologie severă, că toți au nevoie de oxigen. Unde vom ajunge? Vom ajunge să ne uităm unii la alții. E foarte simplu!

Când vom ajunge în situația asta? Când cei de acum sunt într-o veselie, umblă deși știu că sunt pozitivi, vor face noi victime, indirect

În momentul ăsta suntem la un pas! Eu prevăd că suntem la un pas, cel mult o săptămână dacă se merge în ritmul ăsta, ca și Bucureștiul să fie într-o situație de limită pur și simplu”, a mai completat el.