Problema gunoaielor de pe străzile Capitalei ia amploare, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni reclamă prezenţa şobolanilor pe străzi, în zonele unde gunoaiele nu sunt încă ridicate.

La asta se mai adaugă şi faptul că, anul acesta, procedurile cu dezinsecţie şi deratizare au început cu foarte mare întârziere.

Monica Pop: Bucureştenii să ducă primarului toţi şobolanii pe care-i prind!

Prezentă joi seara la emisiunea “Sinteza Zilei” de pe Antena 3, medicul Monica Pop, care locuieşte de mai bine de 50 de ani în Bucureşti, potrivit propriei declaraţii, a spus că situaţia nu a fost niciodată mai rea decât acum.

Monica Pop vorbeşte despre o adevărată “epidemie cu şobolani” şi recomandă o soluţie radicală pentru rezolvarea problemei: bucureştenii care se trezesc cu şobolanii în casă să-i prindă şi să-i ducă direct “domnului primar”, care poate aşa va rezolva această problemă.

Medicul a comentat situaţia prezentată joi de Antena 3: o familie din Bucureşti, care locuieşte la etajul 1 într-un imobil din zona Dorobanţi, s-a trezit cu un şobolan mare în casă, care intrase pe geamul deschis.

“Dacă am terminat cu epidemia de coronavirus, o să vină epidemia cu șobolani. Este nenorocire cu ei!”

Şobolanii sunt foarte periculoși! Dacă am terminat cu epidemia de coronavirus, o să vină epidemia cu șobolani. Este nenorocire cu ei! Mai mult decât atât, patologia generată de mușcăturile lor este foarte ușor de contaminat. Ei se joacă cu focul! Nu mai vorbim de starea psihică a oamenilor.

Gândiţi-vă dacă omul acela care a pățit așa ceva nu se mai vindecă cine știe câtă vreme. Este îngrozitor, este în stare de șoc și așa o să rămână și este și bărbat. Gândiţi-vă la soția sa, poate avea și copiii care au văzut așa ceva, este înfiorător.

Este un impact psihologic. Este extraordinar de greu de a scăpa de așa ceva și va trebui să meargă la psiholog. Și acum pe căldurile astea să nu poți să mai deschizi geamurile din cauza asta este incredibil”, a declarat, joi, medicul oftalmolog Monica Pop.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad