Grupul MOL a respins azi cea mai recenta oferta de fuziune venita din partea principalei companii de petrol si gaze din Europa Centrala, informeaza CNBC. MOL a anuntat ca ultima oferta a austriecilor subevalueaza valoarea companiei si este in mare parte identica cu cele anterioare.

MOL considera incercarea grupului austriac OMV de a prelua controlul asupra sa drept o preluare ostila. OMV detine in prezent 20% din actiunile companiei maghiare si lansat o oferta de 14 miliarde de euro pentru MOL.

Consiliul de Administratie al companiei maghiare, impreuna cu guvernul din Ungaria, au respins pana acum ofertele OMV. Parlamentul din Ungaria ar putea introduce o lege prin care o companie de importanta strategica precum MOL nu ar putea fi preluata fara aprobarea guvernului.

OMV si-a crescut treptat participatia la MOL, in iunie achizitionand inca 8,6% din companie. In urma acestei tranzactii, participatia OMV la MOL a crescut la 18,6%. Totodata, in ultima perioada, MOL a cheltuit 1,67 miliarde de euro pentru a-si rascumpara din actiuni, astfel incat acestea sa nu ajunga la OMV.

Sursa: CNBC