Mirela Vaida este foc și pară! Vedeta de la Antena 1, revoltată de măsurile din școli: De ce vă răzbunați pe copiii noștri?

Vedeta de la Antena 1 se arată revoltată de decizia guvernanților de a lua măsuri drastice care vor afecta educația celor mici, în contextul în care anumite cadre didactice aleg să nu se vaccineze.

Mirela Vaida spune că fiecare are dreptul de a alege ce face cu corpul lui, subliniind că deși s-a vaccinat deja cu a treia doză, nu îi judecă pe cei care nu doresc să se vaccineze.

”Domnilor guvernanti, de ce va razbunati pe copiii nostri? De ce unii incep scoala fizic de maine iar altii raman acasa, in online, cu ochii mijiti in calculator sau laptop ( daca le au si pe astea, ca stim ca multi copii devaforizati nu au nici macar curent electric), de ce ne faceti victime colaterale pe noi, parintii si copiii nostri?

Daca unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stapan pe viata si pe corpul lui! Va spune una care s-a vaccinat si cu doza a 3a dar care nu ii judeca pe cei ce n-au facut-o! Ce legatura are asta cu procesul de educare si de invatare? C

u ce au gresit niste copii care fix acum invata deprinderile si motivatiile mersului la scoala? Cum ii explic eu copilului meu de 6 si celuilat de 5 ani ca el nu merge maine la scoala, dar vecinul lui merge? Ce sa fac? Sa dau vina pe invatator sau educator? Sa il fac dusmanul copilului? Sa ii zic ca din cauza lui copilul meu nu va invata sa scrie sau sa citeasca si nu isi va vedea colegii?”, notează aceasta.

”Cu ce drept va bateti joc, totusi, de soarta acestor copii?”

Mirela Vaida a continuat prin a nota că nu i se pare normal ca autoritățile să anunțe cu doar două zile înainte de începerea școlii că unii elevi vor merge la școală în format fizic, în timp ce alții nu.

Vedeta de la Antena 1 a mai scris că guvernanții nu și-au asumat nicio decizie, precizând că vor avea pe conștiință o întreagă generație de elevi ”care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani!”.

”Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce folosesti aceste masuri de pedeapsa asupra noastra, cadre didactice, parinti si copii? De ce nu ati anuntat aceste masuri in urma cu 2 saptamani, inainte de vacanta, astfel incat cine voia sa se vaccineze dintre cadrele didactice, sa aiba si timp sa o faca? E normal sa aflam vineri seara ca, de luni, aproape jumate din scolile din Romania vor functiona online? Cu ce drept va bateti joc, totusi, de soarta acestor copii?

N-ati vrut decat sa aruncati pisica neagra in comunitatea parinti-scoala, sa ne spalam noi pe cap cu ceea ce n-ati fost in stare sa reglementati intr-un an si jumatate! Nu v-ati asumat nicio decizie si ne-ati lasat pe noi sa ne razboim cu nevaccinatii din scoli! Domnilor, aveti pe constiinta o intreaga generatie de elevi care nu a inteles nimic din ultimii 2 ani! In unele localitati cu indice de 15 la mie incepe scoala fizica, de exemplu, iar in localitati cu 8 la mie se sta acasa, pt ca nu s-au vaccinat inca 2 sau 3 cadre didactice dintr-o scoala comunala!

Este normal? Este logic? Este moral? Si pentru ce perioada va functiona aceasta hotarare de Guvern? Daca nu vor sa se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, niciodata, ne tineti in online pana la vacanta mare?

Va intreb ca un parinte, fiica de cadru didactic vaccinat, si el, cu doza 3, dar care se gandeste doar la asta: cu ce au gresit copiii nostri ca sa plateasca pentru toata lipsa voastra de competenta?”, este mesajul Mirelei Vaida.