Mircea Geoană va candida la preşedinţia României, este sigur Marcel Ciolacu

Mircea Geoană, candidat la prezidenţiale? Marcel Ciolacu este ferm convins că asta se va întâmpla.

El spune că îl vede pe Geoană cum merge deja în campanie, are lansări de cărţi şi încearcă să atragă deja electorat. Până la urmă este foarte bine pentru democraţie, spune Ciolacu.

Totuşi, prim-ministrul spune că românii îşi doresc probabil de la el să afle ce face Guvernului României, nu ce părere are el despre Mircea Geoană.

„Am înţeles, domnul Geoană este în campanie, domnul Geoană va candida. Eu nu sunt ironic, dar eu presupun că românii aşteaptă în primul rând de la mine să vorbesc despre ce fac la Guvern. (…)

Domnul Geoană este în campanie, lansează cărţi (…) Foarte bine, să candideze. Dar sunt ferm convins că va candida domnul Geoană. Foarte bine pentru democraţie, românii au întotdeauna dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu, prezent duminică seară în platoul Antena 3.

Ciolacu a discutat despre război cu toţi responsabilii din domeniu, dar nu şi cu Geoană

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Prim-ministrul a lansat şi câteva înţepături la adresa lui Geoană, despre care spune că nu se ocupă cu războaiele, aşa cum ar trebui din postura sa la NATO, ci cu lansările de cărţi.

Mai mult, Ciolacu afirmă că a discutat despre problemele de securitate din zona României, dar şi cele din Orientul Mijlociu, cu foarte mulţi responsabili în domeniu.

Pe această listă nu s-a aflat însă, culmea, Mircea Geoană, tocmai omul pe care România îl are la vârful NATO.

„Avem două conflicte, unul în Ucraina şi unul în Orientul Mijlociu şi România, statul român, are şansa de a avea pe secretarul general adjunct al NATO, pe domnul Mircea Geoană.

Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, cu asta se ocupă NATO, nu cu lansări de cărţi. (…)

Eu cu românul Mircea Geoană nu am avut nicio discuţie în ceea ce priveşte situaţia de criză de securitate în care ne aflăm. Cu toţi responsabilii din domeniu am avut discuţii.

Am avut cu toată lumea, mai puţin cu domnul Geoană, românul nostru, care e acolo”, a afirmat Ciolacu.

Ce spunea Geoană despre candidatura sa cu o zi în urmă

Reamintim că, acum o zi, Mircea Geoană s-a aflat la Arad, pentru o dezbatere organizată cu ocazia lansării volumului său „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Întrebat dacă va candida la prezidenţiale, numărul doi din NATO a răspuns tot cu o întrebare.

„Întrebarea nu e dacă eu sunt pregătit, întrebarea e dacă ţara este pregătită.

Eu cred că da, eu simt asta, şi nu mă refer la mine, ci legat de starea de spirit a românilor”, a spus Mircea Geoană sâmbătă, 11 mai.

El a adăugat că o decizie clară privind cursa prezidenţială din acest an va fi luată şi anunţată după ce îşi va încheia mandatul de la NATO.