Violeta Alexandru a precizat că a dus acest subiect în discuție dat fiind schimbările de la nivel european privind creșterea vârstei de pensionare, adăugând că, în acest moment, Guvernul „e departe de a lua o decizie”.

„Am inceput sa documentam subiectul ( n.r. majorarea varstei de pensionare). Nu cred ca e de luat o decizie fara o debatere. Personal, intre speranta de viata si pensionare, merita mai intai sa facem o dezbatere. Sa vedem dezbaterile mai intai. Suntem departe de a lua o decizie. Insa am  vazut la nivel european intentia de a genera o schimbare in aceasta privinta si m-am simtit datoare sa discutam si noi.  In functie de cum reactioneaza societatea, vom trece la masurile care se impun”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii este convins că deciziile vor avea un impact foarte mare asupra sistemului public, față de cel privat.

„O sa fie un impact in sistemul public mai mult decat in cel privat. Nu ma grabesc sa va anunt niste decizii din moment ce nu sunt”, a mai adăugat Alexandru.

 

Ce spune premierul

Premierul Ludovic Orban a spus că în acest momente este doar o temă în discuție prin care, după vârsta de pensionare, anumite categorii de oameni să poată lucra fără să fie condiționați de decizii administrative.

„E o temă care se discută. Posibilitatea ca după vârsta de pensionare în anumite categorii de activitate oamenii care își doresc să lucreze în continuare să poată lucra fără să le mai fie condiționată posibilitatea de a lucra de niște decizii administrative. Să poată lucra pur și simplu mai mult decât vârsta de pensionare. E doar o discuție momentan”, a explicat premierul Orban.