Ministrul Economiei face anunțul momentului! Impozit zero pentru acești angajați. De când se aplică și cine va beneficia de această măsură pe care o ia Claudiu Năsui? Ministrul Economiei a dat toate detaliile.

Impozit zero la salariul minim

Veste extrem de importantă pentru acești români. Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că salariul minim va fi scutit de taxe, deocamdată într-un domeniu pilot, probabil agricultura, pentru ca apoi să poată fi extins în toate domeniile, în funcție de rezultate.

“Statul român – nu eu, nu USR-PLUS – a făcut niște promisiuni unor oameni, trebuie să le ducem pe toate la îndeplinire. Deci, tot ce avem acum trebuie să existe continuitate, trebuie plătite și mă lupt exact pe chestia aceasta: să avem surse de finanțare și să debirocratizăm procesul și să automatizăm cât mai mult ca să poată fi plătite.

Mai mult, da, ce să vă spun, rămân consecvent cu toate ideile mele, inclusiv cu zero taxe pe salariul minim și toate lucrurile pe care le-am susținut în campanie. Nu sunt idei doar de campanie, sunt o problemă de filosofie politică”, a explicat ministrul, conform Realitatea Plus.

Când se va lua decizia?

Năsui a spus și când se va lua decizia cu impozit zero, dar a adăugat și faptul că PNL nu se va opune acestei măsuri. “Avem în coaliție agreat că, de anul viitor, începem într-un domeniu, îl pilotăm în domeniul acela, după care vedem cum îl extindem.

Nu vă ascund că speranța mea este ca acel domeniu să fie agricultura, pentru că sunt salarii mai mici, e și un impact foarte mic, e evaziune fiscală mare în agricultură și atunci ar ajuta foarte mult. E principala măsură care ar scoate din sărăcie milioane de români, zero taxe pe salariul minim. Şi e o măsură liberală, eminamente liberală”, a explicat ministrul Economiei. .

Nu doar cei cu salariul minim vor beneficia de măsură

Nu doar cei cu salariul minim vor beneficia de această măsură. De exemplu, o persoană cu salariul de 4000 de lei va beneficia de impozit zero pe partea de salariu minim. “1.700 sunt taxați, 2.300, nu”, a mai spus Năsui.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura zero taxe pe salariul minim, inclusă în programul USR-PLUS de guvernare ar urma să fie implementată gradual pe parcursul a cinci ani.