Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, aflat joi la Petroşani, a dat o veste importantă despre viitorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Acesta se va diviza în două entităţi care vor include câte o termocentrală, din cele două pe care le are acum unitatea economică, iar întreg procesul ar urma să fie încheiat în luna septembrie a acestui an, a precizat Popescu.

Ministrul Economiei a mai arătat că administratorul judiciar al CEH a finalizat evaluarea activelor, iar în prezent se lucrează la separarea acestora.

Prima societate rezultată din această divizare va avea în componenţă termocentrala de la Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. Cea de-a doua societate va fi controla termocentrala de la Mintia, care se doreşte să treacă fie în subordinea Consiliul Judeţean Hunedoara, fie a Consiliului Local Deva, pentru a fi exploatată separat.

„Practic, din Complexul Energetic Hunedoara vor rezulta două entităţi – una se va duce către autorităţile locale, iar una va fi, în continuare, în patrimoniul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Mă aştept ca propunerea de separare să fie finalizată în august, ulterior, în septembrie, să finalizăm această problemă”, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Complexul Energetic Hunedoara se află în procedură de insolvenţă din luna noiembrie 2019. El este fo format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, scrie Agerpres.