Alături de Lucian Vlad și Nicolae Badea, Radu Dimofte controlează Sphera Francise Group, probabil cea mai importantă dintre afacerile sale. Sphera Francise Group are o capitalizare bursieră de peste 803 milioane de lei. În afara de KFC, Pizza Hut și Taco Bell, alte branduri operate de companii controlate de Radu Dimofte sunt Cinnabon, Paul și Hard Rock Cafe.

În cursul anului 2020, Sphera a inaugurat 5 noi restaurante KFC în România, 3 în Italia și 1 nou restaurant Taco Bell în România. KFC România mai are încă 6 noi restaurante de deschis până la sfârșitul anului 2021. La finalul anului 2020, Sphera avea 158 de restaurante din care 138 erau în România, 18 în Italia și 2 în Republica Moldova.

La începutul anului trecut, Dimofte și Puiu Popoviciu își anunțau intenția să transforme parcul industrial Metav, de 20 de hectare, în proiect rezidenţial cu peste 1.000 de apartamente. Metav era, inițial, o societate cu profil metalurgic pentru industria aeronautică, dată fiind și apropierea de aeroportul Băneasa, iar acum este administratorul parcului industrial Metav Business Park de la aceeaşi adresă. Cu un an înainte, Metav Business Park fusese evaluat la o valoare de piață de aproximativ 35 milioane de euro.

Tot anul trecut compania Extra Finance, o Instituţie Financiară Nebancară (IFN) cu o vechime de peste 10 ani pe piaţa creditării, la care acţionari sunt miliardarul Radu Dimofte şi directorul firmei, Ştefan Dumitru, a fost radiată de Banca Naţională a României (BNR) şi i s-a interzis să mai desfăşoare activitatea de creditare, pentru nerespectarea a peste 20 de articole din ordinele şi regulamentele BNR privind supravegherea IFN-urilor. Radu Dimofte, care locuiește mai ales la Monte Carlo, are derulează deseori afaceri și în numele tatălui său, Zerlin Dimofte.

O divizie importantă a afacerilor lui Radu Dimofte o reprezintă industria hotelieră. Omul de afaceri a introdus în peisajul hotelier românesc cele cinci stele ale brandului Sheraton. De altfel, fostul hotel Howard Johnson Grand Plaza Dorobanţi, deţinut de Dimofte, a devenit Sheraton Bucharest Hotel.