Compania IT a lansat varianta beta a Windows Vista Service Pack 1 catre un grup restrans spre a fi testata, informeaza IDG News. Vista SP1 urmeaza sa fie oferita publicului in primul trimestru din 2008.

In august, Microsoft a anuntat ca sistemul de operare Vista cu SP1 va fi supus unor teste de catre aproape 15.000 de utilizatori.

Unul dintre acestia, Brandon LeBlanc, a descris experienta sa cu SP1. Pe langa mici modificari de interfata, acesta a observat imbunatatiri la timpul de raspuns al sistemului de operare, atat la PC-uri cat si la laptop-uri. De asemenea, anumite functii ale sistemului au functionat mai repede, iar durata de viata a bateriei de laptop a fost mai lunga. SP1 pare sa fi rezolvat anumite probleme cu conexiunea wireless, aceasta pierzandu-se deseori inainte.

Microsoft anuntase ca SP1 va aduce imbunatatiri la viteza de revenire din modul de hibernare si la modul de functionare al browserului Internet Explorer 7. SP1 va fi distribuit prin intermediul serviciului Windows Update.

Sursa: IDG News