Se schimbă vremea în noaptea de Înviere! Alertă meteo ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în intervalul 1 mai, ora 21:00 – 2 mai, ora 21:00, vremea va fi rea. ANM spune că se vor înregistra intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, vor exista perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15..20 l/mp

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

După frig și ninsori, temperaturi de 30 de grade C

Meteorologii au anunţat, marți, cum va fi vremea în următoarea lună. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, în special în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Începând cu data de 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

Meteorologii au anunțat că, după frigul și chiar ninsorile din această săptămână, sunt așteaptate temperaturi maxime de 30 de grade Celsius, în zilele următoare.

În schimb, instabilitatea atmosferică se va accentua în mare parte din țară, fiind așteptate averse, fenomene electrice, vânt puternic și chiar grindină.

Sursă foto: Dreamstime