Singapore a luat o măsură fără precedent legată de carnea crescută în laborator. Concret, această țară devine prima care își dă acordul pentru vânzarea acestor produse. Potrivit Reuters, Singapore a acceptat ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita “carne curată” care nu provine de la animale sacrificate, susține Agerpres.

Cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător. Mai multe opţiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante, promovate pentru prima dată de firmele Beyond Meat Inc şi Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor. Aşa-numita “carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

Cum va fi vândută

“Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Conform informațiilor furnizate de compania americană Eat Just, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui. Mai multe date referitoare la lansarea produsului vor fi anunţate la o dată ulterioară. Anterior însă firma a estimat că fiecare nugget va costa 50 de dolari.

În condițiile în care numărul de vegetarieni și vegani este într-o continuă creștere, una dintre opțiunile acestora ar putea fi carnea crescută în mod artificial, în laborator. Potrivit unui studiu realizat la un moment dat, s-a susținut că carnea de vită crescută artificial ar putea genera gaze cu efect de seră ale căror efecte ar putea fi mai dăunătoare și mai de lungă de durată decât cele pe care creșterea bovinelor le are în mod normal.