Conform cifrelor anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii, aceste noi cazuri se adaugă la 409.729 de persoane diagnosticate de la începutul epidemiei.

Cifre critice

Numărul total al victimelor ajungând la 41.825 după moartea a încă 37 de persoane. De asemenea, Dr. Simon Clarke a calificat drept „foarte îngrijorătoare” această creştere, inedită din luna mai. Acesta este profesor de microbiologie celulară la Universitatea Reading.

„Dacă este adevărat că mult mai multe teste au fost efectuate astăzi, este o dovadă clară că răspândirea virusului s-a accelerat”, a transmis acesta.

Premierul Boris Johnson a anunţat marţi noi restricţii, în special închiderea pub-urilor, barurilor şi restaurantelor după ora 22.00, începând de joi în Anglia. În acest context Guvernul le cere britanicilor să lucreze de acasă cât mai mult posibil.

Valul doi de coronavirus este absolut inevitabil

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consideră că este inevitabil ca ţara să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus. Liderul din Downing Street a subliniat că, deşi nu îşi doreşte să impună pentru a doua oară carantina la nivel naţional, Guvernul s-ar putea vedea constrâns să introducă noi restricţii, transmite Reuters.

Potrivit unor relatări din presa britanică, Regatul Unit se gândeşte dacă să impună o nouă carantină la nivelul ţării, după ce numărul de cazuri aproape că s-a dublat la 6.000 pe zi, numărul de internări în spital a crescut, iar ratele de infectare au luat amploare în zone din nordul Angliei şi la Londra.

„Asistăm la venirea unui al doilea val… Este absolut inevitabil, îmi este teamă, că îl vom vedea în această ţară”, a declarat, vineri, Boris Johnson.

Creşterea puternică a numărului de cazuri în ţară înseamnă că Guvernul are nevoie să efectueze o evaluare permanentă şi nu a exclus introducerea de noi măsuri restrictive, scrie Agerpres.

„Nu vreau să vorbesc deloc despre o a doua carantină naţională”, a precizat Johnson, însă a adăugat: „Când vezi ce se întâmplă, trebuie să te întrebi dacă nu cumva trebuie să mergem mai departe”. Premierul spune totuşi că o nouă carantină este „ultimul lucru pe care îl doreşte cineva”.