Au fost demarate procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, anunţă Marcel Ciolacu.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat demararea procedurilor pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, un obiectiv important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă. O investiție prin PNRR de peste 230 de milioane de euro, mai exact.

Va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale. Va fi dotat cu aparatură de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant, după ce deja a aprobat construirea, cu tot cu aparatură, a Spitalului de Mari Arși.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: în Banat, Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore. Deși este unul din polii de creștere economică ai țării în 30 de ani, prea puțin din banii cetățenilor din județul Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viaţa oamenilor mai bună și prea puține investiții în infrastructură astfel încât să fie atrase și mai multe oportunități economice.

Astăzi, demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă, o investiție prin PNRR de peste 230 de milioane de euro.

Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant, asta după ce deja am aprobat construirea, cu tot cu aparatură, a Spitalului de Mari Arși”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern de joi, 25 aprilie 2024.

Se va construi un nou stadion de fotbal în Timișoara

Se va construi un nou stadion de fotbal în Timișoara. Este un proiect așteptat de zeci de mii de suporteri. Anul trecut, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cu președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara.

Le-a promis că vor demara acest proiect. Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30.000 de locuri, cu o investiție de peste 165 de milioane de euro.

„Un alt proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi prieteni și doi timișoreni, domnul ministru al transporturilor, domnul Grindeanu și cu domnul Simonis, președintele Camerei Deputaților, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara.

Le-am promis că vom demara acest proiect și azi ne ținem de cuvânt. Aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30.000 de locuri, unde vor fi investiți peste 165 de milioane de euro. Sper să mă primiți și pe mine la galerie, la meci. Tot azi aprobăm deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche. Este un obiectiv din lunga listă de investiții în infrastructură, aflate în derulare în județul Timiș, ca de altfel în întreaga țară”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu
SURSA FOTO: Facebook, Sorin Grindeanu

Se va deschide un nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche

A fost aprobată deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche, ca parte din lista de investiții în infrastructură din județul Timiș și din întreaga țară. Meritului acestor investiții din Timișoara este în întregime al lui Sorin Grindeanu, a recunoscut premierul României.

„Aș mai vrea suplimentar şi s-o felicit pe doamna Deca, în perioada următoare o să dea și ordinul de ministru, astfel încât copiii care au fost premiați aseară la gala Andreei să se poată încadra ca și ceilalți copii care aduc premii din străinătate.

În ceea ce privește meritul acestor investiții din Timișoara, este meritul în întregime al domnului ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu”, a completat liderul social-democraților.