Trebuie menționat că declarația premierului Ludovic Orban a fost făcută în cadrul consultărilor pe care le-a avut în data de 23 noiembrie cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social pe tema evoluției salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Prim-ministrul a transmis partenerilor sociali că salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcție de evoluția economiei.

„Suntem adepții unui mecanism de creștere care să se bazeze pe realitățile economice, respectiv rata inflației, creșterea productivității și alți factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăți din cauza crizei sanitare”, a afirmat șeful Executivului.

Partenerii sociali au subliniat și importanța îmbunătățirii dialogului între structurile patronale și sindicale, precum și a stabilității evoluției salariului minim”, este scris pe pagina de Facebook a Guvernului.

Propunerea făcută de Ludovic Orban

„În acest context, premierul Ludovic Orban a propus constituirea unui grup de lucru format din experți ai patronatelor, sindicatelor și Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluției salariului minim în alte state europene. În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o forma de creștere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani, a arătat prim-ministrul.

Consultările Guvernului cu reprezentanții partenerilor sociali vor continua. La discuțiile în format videoconferință a participat și ministrul Muncii, Violeta Alexandru”, este scris în aceeași postare.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin