A început urmărirea penală după ce Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

Direcția de Investigații Criminale a Poliției a început urmărirea penală în acest caz, iar dosarul a fost preluat de procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

Simultan, deputatul Silviu Vexler, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a transmis pe propria pagină de socializare că persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată.

„Persoana care a inițiat amenințările cu moartea și violul adresate doamnei Maia Morgenstern și familiei sale a fost identificată. Responsabilitatea noastră nu se termină aici. Ea abia începe”, a scris Vexler pe Facebook.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București au dispus continuarea efectuării in continuare a urmăririi penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, în cazul amenințărilor proferate la adresa Maiei Morgenstern.

„Suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea fi cii alte vătămări la adresa persoanei vătămate fi la adresa angajatilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat de luni a, instituției.

Potrivit aceleiași surse suspectul identificat a fost reținut pentru 24 de ore. Totodată, se arată în comunicat, „prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus declinarea de soluționare a cauzei în favoare Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 spre competentă soluționare”.

Direcția de Investigații Criminale a Poliției a început urmărirea penală în acest caz, iar dosarul a fost preluat de procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

Actrița a primit un mesaj antisemit de amenințare cu moartea

Este demn de reamintit că actrița a primit pe email un mesaj antisemit de amenințare cu moartea, semnat „Din partea AUR”.

Liderul formațiunii, George Simion, a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului. În acest context, mai mulți politicieni și persoane publice din România au condamnat atacul antisemit împotriva Maiei Morgenstern.

Kelemen Hunor, alături de Maia Morgenstern

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea pe care o conduce este alături de actriţa Maia Morgenstern, după ce aceasta a primit ameninţări cu moartea și mesaje antisemite pe adresa de email a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.

„UDMR este alături de Maia Morgenstern şi comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat. Deşi sunt sigur că cei care astăzi recurg la ameninţări cu moartea din motive antisemite, sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenţi şi nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorităţii societăţii”, a scris Kelemen, duminică, pe Facebook.