7 mai 2007. BET şi BET-C s-au apreciat cu 0,42%, respectiv 0,47%, pe o lichiditate bună – 38 milioane euro. Pieţele au început bine săptămâna: în Asia, indicii au atins noi maxime, pe fondul rezultatelor peste aşteptări anunţate de Japan Airlines şi Tokyo Electron, indicele Nikkei câştigând 1,6% (274 puncte), până la 17.669.

8 mai. Piaţa a suferit o corecţie (BET -1,5%, BET-C -1,65%, BET-FI -2,5%), lichiditatea menţinându-se la cote ridicate: 40 milioane euro. După creşterile din ultimele zile, e normal un mic recul, pentru consolidarea trendului. S-a tranzacţionat mult pe TLV şi SIF-uri.

9 mai.
Indicii bursieri din Asia au revenit astăzi pe creştere, după scăderea înregistrată ieri: SSEC +1,6% (China), NIKKEI +0,52% (Japonia). Indicele pieţei chineze a depăşit în premieră nivelul de 4.000 puncte, închizând la 4.013 puncte. A acumulat astfel o apreciere de peste 50% de la începutul anului, în mai puţin de cinci luni, după o creştere de peste 100% în 2006. BVB merge pe contrasens: corecţia a continuat azi, scăderile fiind accentuate de trecerea unor date de referinţă. Banca Transilvania a coborât cu 15%, după expirarea datei de înregistrare pentru participarea investitorilor la majorarea de capital, contribuind la scăderea indicilor: BET -4,04% şi BET-C -2,82%. Nici BET-FI nu a fost scutit, pierzând 1,03%.

Proiectul care prevedea ridicarea pragului la SIF-uri de la 1% la 5% din capital a fost respins azi în plenul Senatului şi urmează să fie trimis la Camera Deputaţilor, unde se va lua decizia finală. Piaţa reacţionează mai cumpătat decât în trecut la astfel de informaţii, strategiile de investiţii având la bază cifrele macroeconomice şi cele din bilanţurile companiilor. Cum arată tabloul macroeconomic după primul trimestru? Industria a crescut cu 7,7%, pe fondul unei productivităţi mai mari cu 12,8%, construcţiile bat record după record, +30,6%, în timp ce retailul a urcat cu doar 4,3%. Inflaţia merge în direcţia bună, adică în jos, până la 3,83%. Revenirea industriei este bine venită, consumul predând ştafeta, după ani de zile în care a fost locomotiva care a susţinut creşterea economică.

10 mai. Şedinţă calmă.