Lupta cu virusul din Regatul Unit. Fiind confruntate cu un val de contaminări atribuite unei variante considerate mai contagioase, autoritățile britanice vor să vaccineze până la mijlocul lui februarie persoanele de peste 70 de ani şi angajaţii din domeniul sanitar. Sunt vizate aproximativ 15 milioane de persoane.

„Vom funcţiona 24 de ore din 24, şapte zile din şapte zile imediat ce va fi posibil”, a declarat Boris Johnson în faţa parlamentarilor, conform mirror.co.uk

Lupta cu virusul din Regatul Unit

„La ora actuală, suntem limitaţi de oferta” de vaccinuri, a adăugat acesta. Boris Johnson nu a oferit detalii despre maniera în care se va derula aceasta, nici referitor la categoriile de persoane vizate.

Lansată pe 8 decembrie, campania de vaccinare desfăşurată în Regatul Unit cu doze Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford, a permis să fie vaccinate 2,4 milioane de persoane.

Acest lucru le oferă autorităţilor celor patru naţiuni din Regatul Unit speranţa că vor putea ridica măsurile de izolare în curs impuse pentru a stăvili răspândirea contaminărilor.

Până în momentul de față, pandemia a cauzat peste 83.000 de decese în Regatul Unit, cel mai grav bilanţ din Europa.

Se extind restricțiile pentru călătorii din Regatul Unit

Se extind restricțiile pentru o perioadă de încă 14 zile. Mai exact, potrivit AFP, Guvernul spaniol a anunţat marţi că va extinde cu încă două săptămâni restricţiile pentru călătorii din Regatul Unit,care sosesc fie cu avionul, fie pe mare.

Decizia a fost luată din cauza „incertitudinilor” persistente cu privire la tulpina britanică a noului coronavirus.

Totuși, există o excepţie. Este permisă intrarea în ţară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania şi Andorra. În ceea ce privește noua măsura, aceasta se aplică până pe 2 februarie, a declarat guvernul de la Madrid într-un comunicat.

Spania a decis, ca multe alte ţări europene, să aplice aceste restricţii la sfârşitul lunii decembrie ca răspuns la temerile ridicate de descoperirea unei tulpini mai contagioase a virusului în Regatul Unit. Măsura urma să dureze doar două săptămâni, dar este extinsă acum pentru prima dată.