Mai exact, potrivit AFP, Guvernul spaniol a anunţat marţi că va extinde cu încă două săptămâni restricţiile pentru călătorii din Regatul Unit,care sosesc fie cu avionul, fie pe mare.

Decizia a fost luată din cauza “incertitudinilor” persistente cu privire la tulpina britanică a noului coronavirus, informează Agerpres.

Totuși, există o excepţie. Este permisă intrarea în ţară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania şi Andorra. În ceea ce privește noua măsura, aceasta se aplică până pe 2 februarie, a declarat guvernul de la Madrid într-un comunicat.

Spania a decis, ca multe alte ţări europene, să aplice aceste restricţii la sfârşitul lunii decembrie ca răspuns la temerile ridicate de descoperirea unei tulpini mai contagioase a virusului în Regatul Unit. Măsura urma să dureze doar două săptămâni, dar este extinsă acum pentru prima dată.

Există mai multe incertitudini

Totodată, potrivit comunicatului de presă transmis de Guvernul Spanion, rămân “unele incertitudini” cu privire la amploarea răspândirii noii tulpini a SARS-CoV-2, ceea ce justifică prelungirea restricţiilor.

“Situaţia epidemiologică a continuat să se înrăutăţească în Regatul Unit”, în timp ce în Spania cazurile “legate de această nouă tulpină” erau în creştere, a continuat guvernul.

De menționat este faptul că, în total, aproximativ 70 de cazuri de infectare cu noua tulpină au fost înregistrate până în prezent în Spania, potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul Sănătăţii.

Noua tulpină a coronavirusului a fost descoperit în Marea Britanie în urmă cu o lună de zile. Potrivit specialiștilor, cei care sunt infectați cu această formă de COVID pot răspândi virusul mult mai ușor spre deosebire de virusul normal.

Pe lângă Spania, mai multe țări de pe glob au impus o serie de restricții pentru călătorii din Regatul Unit, iar printre acestea se numără inclusiv și România care a decis suspendarea zborurilor înspre și dinspre Marea Britanie.