Pro TV a reușit imposibilul marți, 29 iunie, atunci când a reușit să aibă o audiență aproape record de la ora 19 până aproape de miezul nopții. Reușita a fost posibilă datorită meciului de foc dintre Germania și Anglia care a atras atenția publicului român.

Pro TV, victorie incontestabilă în audiențele TV

Astfel, la nivel Național, începând cu ora 19.00, audiențele Pro TV au crescut instant, pornind de la 7.4 puncte de rating și un share de 25.8, atingând un punct maxim de 13.1 cu un share de 37.4 în jurul orei 20.45, adică la finalul partidei dintre Anglia și Germania.

În topul audiențelor pe locul 2 s-a clasat Kanal D, care a atins un maxim de 7.2 puncte de rating în jurul orei 22.30, cu serialul Hercai, iar pe locul 3 a fost Antena 1 care a avut o prestație modestă miercuri în audiențe care a avut maxim 3.6 puncte de rating pe la ora 21.

Anglia – Germania, meciul nebun de la EURO 2020

Penultima optime de finală de la EURO 2020 a adus față în față Anglia și Germania, pe Stadionul Wembley din Londra. Suporterii englezi au scandat „It`s coming home”, iar favoriții lor le-au îndeplinit dorința, învingând cu 2-0 și trimițând acasă panzerele germane.

Cele două echipe au început timid, tatonarea prelungindu-se dincolo de primul sfert de oră. Raheem Sterling a bifat primul șut periculos pe poarta nemților, însă Manuel Neuer a fost la post, respingând cu o intervenție de efect. După pauză, Germania a dominat ușor, pe fondul aceluiași joc defensiv al englezilor.

După o jumătate de oră de joc steril, fără faze importante la vreuna din porți, Anglia a deschis scorul în minutul 75, după o fază atipică, plecată de la Raheem Sterling. Mingea a ajuns la Luke Shaw, în flancul stâng, care a trimis puternic pe jos, în fața porții, de unde același Raheem Sterling a trimis fără probleme în poartă, pentru golul de 1-0.

Peste 7 minute, Germania trece pe lângă egalare, Thomas Muller ratând singur cu portarul, din poziție ideală. În minutul 86, Anglia și-a asigurat calificarea cu golul de 2-0 al lui Harry Kane, care a fructificat centrarea lui Jack Grealish.

Englezii vor juca în sferturi cu câștigătoarea meciului dintre Ucraina și Suedia, ce se joacă pe Hampden Park, din Glasgow. Pentru Joachim Low a fost ultima partidă în fruntea reprezentativei germane.