Ludovic Orban, victimă a abuzurilor în justiție? Virgil Guran vrea ca magistrații să plătească

Virgil Guran a declarat că s-au făcut abuzuri și împotriva magistraților și sunt mulți care „își doresc o astfel de lege”. Totuși, punctează acesta, „când intri în plen și sunt camerele de luat vederi, le piere curajul multora”.

„Nu văd de ce să nu susțină proiectul ministrul Justiției, dacă este de bună-credință. Există și mulți magistrați care își doresc o astfel de lege, s-au făcut abuzuri și împotriva magistraților. Dacă vorbești pe hol cu parlamentarii de la Putere și Opoziție, toți sunt de acord că este nevoie de așa ceva. Când intri în plen și sunt camerele de luat vederi, le piere curajul multora”, a declarat liderul senatorilor PNL pentru Radio Europa Liberă.

Demersul său nu este împotriva magistraților

Totuși, Virgil Guran a subliniat că demersul său nu este împotriva magistraților, deoarece are un „respect deosebit pentru justiție” dar „trebuie să existe ca la orice entitate și reversul în cazul în care greșești”.

„E singura categorie care nu are nici o responsabilitate. Toți răspundem de ceea ce greșim, mai puțin această categorie care este foarte importantă, are tot respectul nostru, dar trebuie să existe ca la orice entitate și reversul în cazul în care greșești”, a completat acesta.

Amintim că social democrații au trecut prin Parlament, în legislatura trecută, câteva modificări care vizau răspunderea magistraților. Totuși, acestea au fost declarate neconstituționale în 2018 iar liberalii au atacat la CCR modificările aduse legii 303/2004.

Totodată, cei din PSD sunt rezervați în a se pronunța pe subiectul respectiv și explică faptul că așteaptă ca PNL să aibă curajul să își asume un proiect de lege privind răspunderea magistraților.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi