Ședința de vineri a Cabinetului Orban s-a lăsat cu urmări pentru oamenii guvernului în teritoriu, nu mai puțin de 8 prefecți și 4 subprefecți primind ordin de demitere.

Astfel, prefecții județelor Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Mehedinți, Vâlcea, Caraș-Severin nu vor mai ocupa scaunele de conducere ale acestor diviziuni administrative ale României.

Demiși pentru motive diferite

O parte dintre ei au fost demiși ca urmare a gestionării defectuoase a pandemiei de coronavirus, în timp ce alții au fost eliberați din funcții pentru a putea participa la anunțatele alegeri locale din 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban a atras recent atenția conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului că toţi angajaţii cu atribuţii de control vor ieşi din birou, iar verificările vor fi de severitate maximă, proporţional cu gradul de încălcare a regulilor.

El a menţionat că nu mai poate accepta ca 90% dintre românii care respectă regulile să fie puşi în pericol de nişte oameni care nu le respectă.

”Nu putem accepta această situaţie”

“Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 85-90 % dintre români care respectă regulile de către nişte oameni care nu respectă în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei nu respectă regulile. Un om care nu respectă regulile nu se pune numai pe el în pericol, ci pe ceilalţi.

Un om dacă se îmbolnăveşte îi pune în pericol pe cei apropiaţi, familia, prietenii, colegii de birou pentru că dacă se îmbolnăveşte devine transmiţător al bolii şi o transmite către cei mai apropiaţi oameni. Nu putem accepta această situaţie”, a mai afirmat premierul.

El a mai declarat că obiectivul este limitarea răspândirii virusului.