Ludovic Orban critică ieșirea publică de marți a lui Barna, în care a cerut ca cei trei președinți de partid să facă parte din Guvern și spune că ”înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții”.

”Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

”Rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri”

Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial.”, transmite Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.

La rândul său, UDMR a criticat anunțul lui Dan Barna, făcut fără o consultare prealabilă a liderilor posibilei coalițiim prin vocea lui Cseke Attila, liderul senatorilor maghiari din Parlamentul României.

”Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă.

”Nu se procedează în acest fel”

Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila, la Antena 3.

Liderul UDMR spune că Dan Barna a încercat să își creeze imaginea celui care vine cu soluții.

”Eu cred că o singură chestiune s-a urmărit aici, a încercat să își creeze o imagine publică de tu încerci să vii cu o soluție”, a mai spus Cseke Attila.

Liderii PNL, USR și UDMR au o întâlnire programată în jurul orei 14, în care vor discuta despre deblocarea negocierilor în vederea formării unei coaliții de guvernare.

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au stabilit o primă discuție după consultările de la Cotroceni și după anunțul făcut marți de Dan Barna.